Popović (SNP): Vlada da raskine Briselski sporazum jer se primenjuje na našu štetu

Foto: Beta

Predsednik Srpske napredne partije Nenad Popović, čija je stranka članica vladajuće koalicije, pozvao je danas Vladu Srbije da raskine Briselski sporazum i pokrene široku diplomatsku inicijativu da se pitanje Kosova i Metohije izuzme iz nadležnosti EU i vrati u nadležnost Saveta bezbednosti jer tamo Srbija, kako smatra, ima principijelnu podršku Rusije i Kine.

U saopštenju se navodi da je Popović ocenio da se situacija na geopolitičkoj mapi sveta menja i da „konačno ide na ruku Srbiji“.

„Pobeda Donalda Trampa na predsedničkim izborima u Americi, Bregzit u Velikoj Britaniji, kao i najava novih referenduma u evropskim državama koje žele da napuste EU, uz istovremeno ekonomsko i vojno jačanje Rusije, ukazuju da se geopolitičke prilike u svetu menjaju u korist nacionalnih interesa Srbije“, rekao je Popović. 

On je naglasio da „nikada nisu bili slabiji oni koji su podržavali teroriste i trgovce organima i zagovarali nezavisnost lažne države Kosovo“.

„Srbija više ne sme da trpi poniženja Brisela i albanskih terorista, već treba da raskine Briselski sporazum koji se sve vreme primenjuje na štetu srpskih nacionalnih interesa. Sada je istorijski trenutak za to i taj trenutak kao država i narod moramo da iskoristimo“, ocenio je Popović.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar