U trendu

Popović (SSP): Formirati radnu grupu koja će ispitati nelegalne objekte u Beogradu

Šefica odborničke grupe „Ujedinjeni“ Mila Popović izjavila je danas da će ta grupa tražiti formiranje radne grupe koja će ispitati navode oko nelegalnog ozakonjenja objekata u Beogradu i objašnjenje ideje premeštanja Beogradskog zoološkog vrta na Adu safari.

Uoči početka sednice Skupštine Beograda, Popović je kazala da SSP traži formiranje saveta za osnivanje dnevnog centra za osobe sa demencijom i stanovanje uz podršku za odrasle sa teškoćama u razvoju.

Prema njenim rečima, od prethodne sednice skupštine Beograda pojavili su se navodi da je nezakonito legalizovano 450.000 metara kvadratnih i da je Beograd ostao jedan od najzagađenijih gradova na svetu.

Dodala je i da su su zbog loših radova pukle kocke i na Savskom trgu, da je srušena još jedna vila iz 19. veka na Vračaru, ali i da gradonačelnik Aleksandar Šapić nije prijavio vilu od oko 400 kvadratnih metara i novac za njenu kupovinu Agenciji za borbu protiv korupcije.

„Ono što nismo saznali, jeste šta će gradska vlast preduzeti povodom realnih problema Beograđana, jer su ovoj gradskoj vlasti njeni i interesi investitora važniji od građana Beograda“, ocenila je Popović.

Odbornik Demokratske stranke Filip Tatalović kazao je da će se i na današnjoj sednici gradske Skupštine raspravljati o „gomili koruptivnih ugovora“, od raskida ugovora sa firmom za naplatu prevoza Kentkard do novih Beogradskih kartica putem kojih će građani dobijati vaučere za firme bliske Srpskoj naprednoj stranci.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.