U trendu

Porasle šanse da BDZ bude deo vlasti

Poslanik Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Muamer Zukorlić izjavio je danas da želi da predstavnici njegove stranke budu u budućoj Vladi Srbije, i da su šanse za to mnogo veće posle konsultacija s mandatarom Aleksandrom Vučićem.

Zukorlić je novinarima u Skupštini medjutim rekao da ne može da sa sigurnošću govori o ulasku u Vladu sve dok se ne završi sledeći krug razgovora.

On je kazao da je BDZ zainteresovana za mesta u ministarstvima koja mogu da doprinesu razvoju Sandžaka, ali i da on nije zainteresovan ni za jednu od pozicija, već da želi da ostane poslanik.

„Ja nisam zainteresovan ni za jednu poziciju u vlasti. Za sada ostajem poslanik, moje su namere da moje delovanje bude iz parlamenta. Mislim da imam priliku da doprinesem ugledu i značaju parlamentaraca i ja ću se potruditi kako u skupštinskoj sali, tako i u drugim ulogama koje ima član parlamenta, prilikom kontrole izvršne vlasti“, rekao je Zukorlić

On je kazao da su mandataru izložili svoju političku platformu i da žele novi koncept odnosa države i Bošnjaka jer, obostrano, taj odnos nije do sada bio u redu.

„Tokom razgovora smo postigli saglasnost da je jako važno da nastavimo razgovore pre svega u cilju doprinosa stabilnosti, imajući u vidu da su srpsko-bošnjački odnosi važni i za stabilnost Srbije i regionalnu stabilnost i u tom pogledu nastavićemo razgovore kako bi utvrdili principe platforme moguće političke saradnje“, rekao je Zukrolić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar