U trendu

Poslanici će imati vremena da se upoznaju s budžetom

Premijer Aleksandar Vučić odbacio je danas kritike opozicije da kasni upućivanje državnog budžeta za narednu godinu u parlament uz ocenu da će poslanici imati dovoljno vremena da se upoznaju s tim predlogom.

„Poslanici imaju dovoljno vremena…a imaće mnogo više vrema da se upoznaju s budžetom za 2017. nego što sam ja imao (dok sam bio opozicija)“, rekao je Vučić novinarima u Valjevu.

On smatra i da će reagovanje opozicionih poslanika u vezi sa predlogom budžeta „biti isto“ bez obzira kad dobili predlog budžeta i da neće da se čuje „ništa novo“ što može da poremeti uspešne ekonomske pokazatelje.

Vlada Srbije usvojila je prethodno danas Predlog budžeta za 2017. i uputila ga Skupštini Srbije na razmatranje.

Ranije je predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj kritikovao Vladu Srbije što poslanici još nisu dobili predlog budžeta za narednu godinu.

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas i da bi obavezu plaćanja ulaska za gradjane Srbije u EU mogla da važi 2020. i da će se Vlada Srbije o tome, kao i eventualnom reciprocitetu tada i izjasniti.

On je u Valjevu ocenio i da bilo logično nedavno regovanje ministra spoljnih poslova Srbije Ivica Dačića koji je rekao da je protiv plaćanja registracije gradjana koji putuju u EU i da će predložiti uvodjenje recipročne mere.

Vučić je istovremeno napomenuo i da je „Ivica uvek u kampanji“, dodavši da bi sistem plaćanja za ulazak naših gradjana u EU mogao da bude uveden 2020. godine.

„Lako je to sada komentarisati, o tome ćemo razgovarati za tri do četiri godine“, rekao je Vučić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.