U trendu

Poslanici koalicije oko DPK neće sutra na sednicu Skupštine Kosova

Predstavnici pobedničke koalicije okupljene oko Demokratske partije Kosova najavili su da neće da prisustvuju nastavku konstitutivne sednice Skupštine Kosova koja je zakazana za sutra, u petak.

Član Predsedništva DPK, Bljerand Staviljeci je na konferenciji za novinare izjavio je da danas nisu poštovana demokratska pravila, da je sednica za sutra a zakazana „arbitrarno, nedemokratski“, bez konsultacija sa svim partijama.

„Stav koalicije je: Ne. Videli smo danas kako je zloupotrebljena govornica i kako su učinjene greške“, kazao je Staviljeci.

Predsedavajući konstitutivne sednice, najstariji poslanik Skupštine Kosova, Adem Mikulovci zakazao je nastavak konstitutivne sednice bez prethodnih konsultacija s predstavnicima poslaničkih grupa u Skupštini Kosova, što je uobičajena praksa.

Bez prisustva poslanika koalicije DPK nemoguć je nastavak sednice, pošto je na dnevnom redu izbor predsednika i pet potpredsednika Skupštine Kosova, dok ta koalicija, kao pobednička na izborima, ima ekskluzivno pravo da predloži predsednika parlamenta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.