najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Poslanici o kontroli naoružanja i o sportu

Nova vanredna sednica Skupštine Srbije biće održana sutra, 1. februara, a poslanici će raspravljati o Predlogu zakona o medjunarodnim merama ograničavanja, kao i o Predlogu zakona o sportu.

Cilj donošenja Zakona o sportu jeste da se poveća broj gradjana koji se bave sportom, jer je prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” iz 2013. godine svaka peta osoba gojazna.

Zakon treba da uvede i jedinstvenu evidenciju svih organizacija i preduzetnika u oblasti sporta, a koja bi bila javno dostupna svima.

Predlog zakona o medjunaronim merama ograničavanja predvidja ojačavanje pozicije Srbije u izvoznoj kontroli naoružanja. U obrazloženju je navedeno da se zakon donosi i zbog obaveza Srbije proisteklih iz članstva u medjunarodnim organizacijama, kakav je Savet bezbednosti UN.

Na dnevnom redu je i potvrdjivanje Evropske okvirne konvencije o prekograničnoj saradnji teritorijalnih zajednca ili vlasti, kao i potvrdjivanje sporazuma vlada Srbije i Libana o ukidanju viza za nosioce diplomatskih, specijalnih i službenih pasoša.

Sednica je sazvana na zahtev Vlade Srbije, a zakazana je za 10 časova.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike