U trendu

Poslanici o partijskom zapošljavanju

Poslanici vladajuće stranke i opozicije polemisali su danas tokom skupštinske rasprave o partijskom zapošljavanju u javnim preduzećima.

Poslanik SDS Blagoje Bradić rekao da je partijska knjižica SNS jedini kriterijum za zapošljavanje, a potom je poslanik SNS Zoran Babić nabrojao kadrove Demokratske stranke, koji su, kako je naveo, po partijskoj osnovi postavljeni u upravne odbore nekih javnih preduzeća.

„Šta je kandidovalo Dragoslava Šumarca i Božidara Djelića u Upravni odbor Gradjevinske direkcije Srbije. Šta ako ne članstvo u stranci? Šta je kandidovalo Dušana Petrovića u UO Srbijavode? Neko ima selektivno pamćenje, pa pamti samo ono što mu odgovara“, rekao je on.

Babić je upitao i šta  je kandidovalo Biserku Živković u UO Službenog glasnika, nego, kako navodi „rodbinska pripadnost sa predsednikom tadašnje vlade“.

Kako je istakao, da je na primer supruga (ministra zdravlja Zlatibora) Lončara u nekom Upravnom odboru, to bi  bio skandal.

„Ali supruga bivšeg premijera bi po vama mogla da bude u UO Službenog glasnika. Prvo se pogledajte u ogledalo pre nego što nekoga kritikujete“, kazao je Babić.

On je istakao i da o imenima ne govori „paušalno“ i pokazao rešenja vlade iz tog perioda sa pomenutim imenima.

 

 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.