najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Poslanici o Telekomu, PKB-u i Sandžaku

Poslanici Skupštine Srbije danas su od predstavnika vlasti tražili obaveštenje o prodaji Telekoma, zemljištu PKB-a, ekonomskoj situaciji u Sandžaku i inicijativi za izgradnju memorijalnog centra za srpske žrtve genocida u 20 veku.

Poslanik Socijaldemokratske stranke Marko Djurišić kazao je da je jedan od potencijalnih kupaca Telekoma investicioni fond Apolo zajedno sa Telekomom Slovenija, a da je strateški partner tog investicionog fonda firma Lazard koja je u postupku privatizacije Telekoma angažovana kao savetnik Vlade Srbije.

Djurišić je zato pitao predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da li će se ispitati eventualni sukob interesa i na koji će način reagovati.

On je zatražio i ostavku ministra kulture i informisanja Ivana Tasovca, zato što kako je rekao, još nije potpun registar za medije, ni 15 meseci nakon što su usvojeni medijski zakoni.

“Registar za medije je nepotpun, nema svih podataka o vlasništvu medija i o mnogim drugim stvarima koje su po zakonu obavezne i koje su od 14. avgusta 2014. godine morale da budu dostupne javnosti. Zbog toga zahtevam da ministar podnese ostavku”, rekao je Djurišić.

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović pitao je po čijem zahtevu i na osnovu kojih ovlašćenja je državno poljoprivredno zemljište poklonjeno preduzeću PKB, čiji je vlasnik grad Beograd.

On je naveo da na taj način budući kupac PKB-a automatski postaje i vlasnik 19.000 hektara zemljišta i ocenio da je zemljište očigledno i jedini razlog privatizacije.

Poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović čestitao je gradjanima 19. novembar Dan Sandžaka, a državnom vrhu je skrenuo pažnju na uslove u kojima se danas živi u tom delu Srbije.

Poslanik Srpskog pokreta obnove Mirko Čikiriz pitao je ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandra Vulina zašto se na planira obeležavanje 100 godina od povlačenja srpske vojske i naroda preko Crne Gore i Albanije.

On ga je pitao i zašto umesto obeležavanja tog značajnog datuma svoju energiju i vreme troši na spornu istorijsku ličnost Dragutina Dimitrijevića Apisa.

Poslanica Nove Srbije Dubravka Filipovski upitala je da li je Vlada Srbije upoznata sa inicijativom da se na levoj obali Save podigne memorijalni centar srpskim žrtvama u 20. veku.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike