U trendu

Poslanici o Vučićevom prijemu: Od cirkusa i sramote do centra sveta

Poslanici Skupštine Srbije danas su raspravu o izmenama Zakona o ministarstvima iskoristili i da govore o prijemu koji je priredio predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom stupanja na tu dužnost, pa su poslanici vlasti rekli da je ta manifestacija pokazala da je Srbija centar sveta, a opozicija da je sramota.

Predlagač izmena Zakona, šef poslaničke grupe vladajuće Srpske naredne stranke Aleksandar Martinović, obrazlaganje zakona na početku sednice počeo je ocenom da je sinoćni prijem Srbiju na jedan dan pretvorio „u centar sveta“.

Na to su burno reagovali poslanici Demokratske stranke Radoslav Milojčić, koji je rekao da je sinoćni prijem sramota i da su na njega došla „dva šefa države“ i Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović koji je rekao da to što SNS naziva „inauguracija“ nije zapravo „inauguracija“.

Poslanik Nove stranke Zoran Živković ocenio je da je prijem bio „najveći cirkus“ i da je bilo sramota otići jer su pozivnice dobili i učesnici rijalitija.

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Djukanović rekao je da je na taj način Živković uvredio predstavnike SAD, Rusije i Kine, kao i ostalih zemlja.

Martinović je rekao da je Vučić na prijemu okupio više od 5.000 ljudi, što je više nego što je „opozicija uspela da dovede na proteste“. 

Djordje Vukadinović iz poslaničkog kluba „Za spas Srbije – Nova Srbija“ ocenio je da je vladajućim strankama dozvoljeno da neumereno veličaju „inauguraciju“, dok opozicionim poslanicima nije dozvoljeno da o tome govore.

Predsednik Pokreta „Dveri“ Boško Obradović ocenio je da je sinoćni prijem „privatna žurka“, a SNS-u je čestitao je i današnju Paradu ponosa, jer se pre njihove vlasti u Beogradu održavala samo jedna. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar