U trendu

Poslanici u utorak o jednokratnoj pomoći prosvetarima

Poslanici Skupštine Srbije razmatraće na novoj sednici u utorak, 10. novembra, predlog dopuna Zakona o budžetu koje treba da omoguće da prosvetnim radnicima bude isplaćeno 6.000 dinara.

Predlogom dopuna Zakona o budžetu Srbije predvidjeno je da se, na osnovu odluke Vlade, zaposlenima u ustanovama osnovnog i srednjeg obrazovanja i ustanovama učeničkog standarda jednokratno isplati neto iznos od 6.000 dinara sa pripadajućim porezom i doprinosima za obavezno socijalno osiguranje.

U obrazloženju Vlada je navela da je donošenje dopuna neophodno zbog unapredjenja kvaliteta procesa rada srednjih i osnovnih škola i ustanova učeničkog standarda.

Ministar prosvete Srdjan Verbić pre nekoliko dana rekao je da bi jednokratna pomoć prosvetnim radnicima trebalo da bude isplaćena oko 1. decembra.

Vlada Srbije obećala je prosvetarima koji su štrajkovali zbog smanjenja zarada da će im jednokratno isplatiti novac do visine jednomesečne zarade.

Na dnevnom redu sednice parlamenta su i predlozi zakona o potvrdjivanju ugovora Vlade Srbije sa vladama Kazahstana i Norveške o izbegavanju dvostrukog oporezivanja.

Sednica treba da počne u 10.00 sati.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.