U trendu

Poslanik SNS traži od Zorane Mihajlović da podnese ostavku u Vladi i stranci

Poslanik vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Djukanović pozvao je potpredsednicu Vlade Srbije i funkcionerku SNS Zoranu Mihajlović da podnese ostavke na državne i stranačke funkcije, jer je „kontradiktorno da neko sedi u vlasti a da se ponaša kao opozicija“.

U kolumni koju piše za dnevni list Blic, Djukanović je rekao da je ponašanje Zorane Mihajlović udar na Vladu i premijerku Anu Brnabić.

On je kao razlog za svoj stav naveo sukob izmedju Zorane Mihajlović i ministra za rad Zorana Djordjevića oko budućeg Predloga zakona o rodnoj ravnopravnosti.

Djukanović je, medjutim, podsetio i da je jedan dnevni list objavio saznanje da je Zorana Mihajlović, preko svoje savetnice, ugovarala s poslanicom opozicione Demokratske stranke Aleksandrom Jerkov načine na koji će opozicija u parlamentu da kritikuje ministra Djordjevića i Vladu zbog tog zakonskog predloga, a da je i samog ministra nazvala „vozač na privremenoj poziciji ministra“.

„Ukoliko je istina to što je objavio taj dnevni list, a mislim da se s tim podacima, pa i SMS-ovima, niko tek tako ne bi smeo da igra, jer rizikuje da popije žestoku tužbu, dotična potpredsednica Vlade više u toj Vladi ne bi mogla da ostane ni sekunde. A vala, ni u samoj SNS. Moralno bi bilo da podnese ostavku, mada, iskren da budem, to ne očekujem od nje. No, zahtev za njeno razrešenje bio bi normalan put, jer ne može se sedeti u Vladi, a ujedno raditi protiv te iste vlade i njenih članova i to zajedno sa opozicijom“, naveo je Djukanović.

Poslanik SNS-a dodao je da Zorana Mihajlović za njega više nije deo vlasti.  

„Što se mene tiče, stavljam znak jednakosti izmedju nje i, recimo, Aleksandre Jerkov. Obe su politički protivnici aktuelne Vlade i SNS“, dodao je Djukanović.

(Beta)

1 komentar
  1. goran manic

    Svako ko traži da ode Zorana (a još i Aleksandra) je najgori neprijatelj Srbije!!! Šta ćemo bez njih?

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike