U trendu

Posle Maroka, i ova zemlja demantuje Pacolija

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli ponovo je „simulirao“ sastanak u UN, navodeći da je imao odličan razgovor sa šefom diplomatije Tunisa Kemaisom Žinauijem, koji je to demantovao, kao i zvaničnik Maroka, pre neki dan.

„Susret sa Pacolijem u UN je bio slučajan i nije se ticao suštinskih pitanja, niti budućnih odnosa dve strane“, napisao je Žinaui na svom Tviter nalogu.

Prethodno je Pacoli na Tviteru napisao da je sa Žinauijem imao „odličan razgovor o odnosima Kosova i Tunisa“ i da je „iskazana snažna spremnost za jačanje bilateralne saradnje između naše dve zemlje posebno u oblastima ekonomije, trgovine i turizma“.

Inače, pre tri dana je i premijer Maroka Sadedin El Otmani demantovao Pacolijeve navode da je imao konstruktivne razgovore sa marokanskim zvaničnikom u Njujorku.

„Tokom pauze našoj delegaciji je prišao i nametnuo se gospodin s Kosova. Nismo razgovarali o bilateralnim odnosima kao ni o uspostavljanju kontakata. Pozicija Maroka je konstantna. Maroko ne priznaje Kosovo i nema odnose sa njim“, napisao je El Otmani tada na Tviteru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.