U trendu

Posle obnove, škola „Rada Miljković“ u novom ruhu

JAGODINA – Osnovna škola „Rada Miljković“ u Jagodini, jedna od najvećih u gradu i arhitektonski najlepših u Srbiji, sutra će, ponovo, posle sedam meseci obnove, primiti svoje đake.

Škola je rekonstruisana zahvaljujući sredstvima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije, a vrednost radova je 68.102.000 dinara.

Obnova je prvobitno trebalo da bude završena u avgustu, pa u 
oktobru, ali su radovi kasnili jer je izvođač „Tončev gradnja“ u međuvremenu morao da otkloni neke nedostatke, rekli su Tanjugu prosvetni radnici ove škole.

Škola je u celosti rekonstruisana i „zadovoljava sve evropske standarde jedne obrazovne ustanove“, izavila je ranije novinarima direktorica škole Sanja Pribaković.

Projektnu ideju su, uz podršku lokalne samouprave, pokrenuli projektanti Javnog preduzeća „Uređenje i javno osvetljenje“ u Jagodini.

Uz zgradu, rekonstruisano je i dvorište, najveće školsko dvorište u gradu, zatim sanitrani čvorovi, kanalizacija, elektoenergetske, telekomunikacione, mašinske i hidrotehničke instalacije, dimnjak na kome se decenijama legu rode…

Postavljena je i nova ograda sa prednje strane uz glavnu ulici koja je veoma prometna.

Osnovna škola „Rada Miljković“ sagrađena je 1960. godine, a u centralnu školu i područna odelenja  godišnje upiše blizu hiljadu 
đaka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar