Pošta Srbije se ogradjuje od istupa pojedinaca na protestima i u medijima

Javno preduzeće „Pošta Srbije“ saopštilo je danas da se ogradjuje od istupa pojedinaca na „rušilačkim protestima“ u Beogradu i Zrenjaninu, kao i u medijima, navodeći da je reč o ličnom činu koji nema legitimitet i ne predstavlja volju zaposlenih u tom preduzeću.

U saopštenju je navedeno da ti radnici „zloupotrebljavaju ime, simbole i uniforme“ tog javnog preduzeća „predstavljajući se kao reprezentativni predstavnici zaposlenih u Pošti Srbije“.

„U Pošti Srbije deluju dva reprezentativna sindikata, a istupi dolaze od strane nereprezantativnog sindikata, tačnije njegovog predsednika Zorana Pavlovića, koji je pristupio udruženju Savez za Srbiju potpisivanjem zajedničke izjave u januaru o.g. sa Vukom Jeremićem, nakon čega se politički napadi intenziviraju. Pavlović na svaki način dezavuiše javnost koristeći priliku da svaki poslovni potez preduzeća izvrgne ruglu i kleveti, uz podršku odredjenih interesnih grupa. Tako je i u slučaju svih nabavki koje je komentarisao u medijima“, navedeno je u saopštenju.

Navodeći da su u „Pošti Srbije“ sve nabavke transparentne i po slovu zakona, saglasne sa Programom poslovanja i Planom javnih nabavki koje je odobrio Nadzorni odbor preduzeća kao i ssnivač – Vlada Srbije, pozvali su nadležne da u svakom trenutku provere sve navedeno.

Pozvali su takodje i da prestanu napadi na „Poštu Srbije“, koja je „profitabilan sistem koji godinama unazad ostvaruje dobit, zahvaljujući konstantnim ulaganjima u razvoj poštanske delatnosti, inoviranje tehnoloških procesa, i kadrove, s jedne, i racionalnog poslovanja i smanjenja troškova s druge strane, i to sve u tržišnim uslovima sa preko 50 konkurenata u osnovnoj delatnosti i moćnim kablovskim i IT operatorima“.

„Zbog rezultata koji su očigledni, zbog klijenata, kako velikih sistema i privrednih giganata, tako i fizičkih lica, sa kojima smo tokom decenija izgradili odnos poverenja dužni smo da pozovemo da se sa svim navedenim što pre prestane“, stoji u saopštenju i dodaje se da „Pošta Srbije“ brine o svojih blizu 15.000 zaposlenih, redovno isplaćuje plate i isplate iz dobiti, pa i za prethodnu godinu u ukupnom iznosu od 475 miliona dinara u dogovoru i uz podršku osnivača.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike