U trendu

Potpisan sporazum o osnivanju Kancelarije za mlade

Lideri Zapadnog Balkana potpisali su danas na konferenciji u Parizu sporazum o osnivanju Kancelarije za saradnju mladih.

Na konferenciji je ranije danas najavljena pomoć EU od 150 miliona evra za infrastrukturne i energetske projekte na Zapadnom Balkanu.

Sporazum o osnivanju regionalne Kancelarije za saradnju mladih Zapadnog Balkana potpisali su premijeri Albanije, Kosova, BiH, Crne Gore, Makedonije i Srbije.

Kancelarija za saradnju mladih, koja je osnovana po ugledu na sličnu kancelariju za saradnju mladih Francuske i Nemačke, imaće sedište u Tirani.

Srpski ministar omladine i sporta Vanja Udovičić ocenio je da će regionalna kancelarija za mlade doprineti pomirenju na Zapadnom Balkanu.

Udovičić je u Parizu ranije danas kazao da je Regionalna kancelarija „izuzetno važno telo za sve mlade u regionu, jer predstavlja platformu za saradnju i kreiranje zajedničkih programa sa fokusom na interkulturalnom učenju, demokratskom upravljanju, ekonomskom razvoju, mobilnosti, obrazovanju i inovacijama“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.