Potpisani ugovori o dodelu građevinskog materijala

BEOGRAD – Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević potpisala je danas ugovore sa članovima interno raseljenih porodica kojima je dodeljen građevinski materijal i stolarija u vrednosti od oko 6,8 miliona dinara, saopštio je Beoinfo.

Na ovaj način, prema njenim rečima, biće zbrinuto 20 interno raseljenih porodica, a pomoć će biti isporučena do kraja avgusta.
Ona je podsetila da je Sekretarijat za socijalnu zaštitu od 2014. do sada zbrinuo ukupno 193 porodice interno raseljenih lica, a u okviru Regionalnog stambenog programa, koji se realizuje od 2015. godine, obuhvaćeno je ukupno 925 porodica izbeglih lica.

Sekretarijat za socijalnu zaštitu je u toku juna i jula zbrinuo još 19 interno raseljenih porodica tako što je pružao pomoć pri otkupu seoskih kuća sa okućnicom, za koje će građevinski materijal, kao dodatna pomoć za popravku ili adaptaciju kupljenih kuća, biti isporučen u septembru i oktobru ove godine.

Grad je za ovu namenu odobrio sredstva u iznosu od oko 1,3 miliona dinara po porodičnom domaćinstvu korisnika, odnosno skoro 25,3 miliona dinara za sve porodice.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike