U trendu

Potrebna stalna solidarnost

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić pozvao je danas na solidarnost sa migrantima i rekao da dubina njihove tragedije govori o potrebi stalne solidarnosti među ljudima.

„Problem migranata koji iz centralne Azije, Afrike i sa Bliskog istoka dolaze na naše područje neće trajati nekoliko nedelja ili meseci, nego će verovatno trajati godinama. Zbog toga, kao društvo i kao narod, imamo obavezu da iskažemo solidarnost, jer se dobro sećamo devedesetih godina, izbegličke krize, i svega onoga kroz šta smo prolazili kada smo dočekivali ljude koji su, spasavajući živu glavu, dolazili da nađu krov nad glavom na ovim prostorima“, rekao je Pajtić.

Prema njegovim rečima, procene su da u Kanjižu dnevno dođe oko 1.500 migranata, a u toku ove godine kroz Srbiju je prošlo oko 3.000 dece bez roditeljske pratnje koja imaju status migranata.

„To govori o dubini tragedije sa kojom se migranti suočavaju, ali i o potrebi da pokažemo još više solidarnosti nego što smo do sada pokazivali“, istakao je Pajtić.

Pokrajinska vlada uputila je danas još jedan šleper humanitarne pomoći Kanjiži i Subotici, gradove u koje svakodnevno dolazi veliki broj migranata.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.