U trendu

Potvrdjena oslobadjajuća presuda Šutanovcu povodom afere pašnjak

Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da je Viši sud u Beogradu potvrdio presudu Prvog osnovnog suda po kojoj je lider DS-a Dragan Šutanovac oslobodjen optužbi da je izvršio krivično delo neprijavljivanje imovine ili davanje lažnih podataka o imovini.

DS je u saopštenju naveo da je Viši sud, odbacujući žalbu Prvog osnovnog javnog tužilaštva kao neosnovanu, „još jednom potvrdio Šutanovčevu nevinost“.

Komentarišući presudu, predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac ocenio je da je „nakon pet godina progona, satanizacije i demonizacije kroz režimske medije konačno stavljena tačka na
ovaj kafkijanski proces i doneta jedina moguća presuda“.

„Režim je učinio sve da me diskredituje kroz vezivanje ‘afere pašnjak’ uz moje ime, ali je odlukom drugostepene instance ta afera još jednom oborena kao neistinita i konstruisana“, kazao je Šutanovac, dodajući da njegovoj porodici i njemu „pet godina presudjuju režimski tabloidi, a ne zvanične pravosudne institucije“.

Ocenjujući da je promena četiri tužioca u tom slučaju „jasna indikacija kako je proces vodjen“, lider DS-a je naveo da su dokazi „od samog početka apsolutno utvrdili da nije postojao nijedan element krivice osim one koja se našla na naslovnim stranama režimskih tabloida“.

„Tokom ovog apsurdnog procesa mojoj porodici i meni načinjena je nenadoknadiva šteta, a istovremeno Tužilaštvo je napravilo troškove koje će prema odluci suda plaćati gradjani Srbije. Zbog toga se postavlja pitanje odgovornosti Tužilaštva i postupanje tužilaca u ovom i brojnim drugim politički motivisanim procesima u zemlji“, kazao je Šutanovac.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar