Poziv Ambasade Švajcarske mladim srpskim umetnicima

BEOGRAD – Ambasada Švajcarske u Srbiji drugi put pruža podsticaj mladim srpskim vizuelnim umetnicima i umetnicama, nastavljajući da neguje instituciju godišnjeg konkursa pod nazivom „Privatna vrednost“.

Priliku da dobiju finansijsku potporu za realizaciju svojih radova i učešće na kolektivnoj izložbi, koja će se realizovati od kraja juna do kraja jula u rezidenciji ambasadora Švajcarske u Beogradu, dobiće najviše petoro autora i autorki iz Srbije.

U fokusu izložbe, u skladu sa kontinuitetom od prethodne godine, biće „Privatna vrednost“, ali je specifična tema na koju bi trebalo da odgovore učesnici konkursa „Lično angažovanje“, koje se može ispoljiti u različitim umetničkim oblicima.

Na konkurs se mogu prijaviti umetnici i umetnice rođeni 1993. godine i kasnije, sa stalnim boravkom na teritoriji Republike Srbije od najmanje tri godine.

Umetnička dela sa kojima apliciraju mogu biti: slike, fotografije, video radovi, instalacije i skulpture (u zatvorenom prostoru i na otvorenom).

Svaki umetnik ili umetnica koji budu izabrani da učestvuju na izložbi dobiće 500 evra, kao pomoć za pripremu radova.

Među autorima čiji radovi budu izloženi, stručni žiri će izabrati jednog umetnika ili umetnicu, koji će biti dobitnik posebne nagrade od 2.000 evra. Takođe, radovi će, uz dozvolu autora, biti na aukciji tokom trajanja izložbe.

Prijave za konkurs „Privatna vrednost 2019“ moraju biti poslate u PDF formatu maksimalne veličine 10 MB, koji treba da sadrži tri do pet radova, uključujući naslove, dimenzije i godinu nastanka dela.

Dokument treba da sadrži i biografiju umetnika i motivaciono pismo (maksimalno 300 reči).

Prijave se mogu poslati najkasnije do 1. marta na adresu: bel.opencall2019@eda.admin.ć

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike