U trendu

Pravda srpskom narodu na KiM i dalje nedostupna

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić izjavio je danas da to što 18 godina od otmice novinara Radio Prištine Djura Slavuja i Ranka Perenića nema pomaka u istrazi, jeste potvrda da je pravda srpskom narodu na KiM i dalje nedostupna, i da politički lideri tamošnjih Albanaca ne smatraju da Srbi zaslužuju pravdu.  

„Postoji očito sveprisutan napor na KiM da se teroristički akti nekadašnje OVK nečinjenjem prepuste zaboravu, kako bi se prikrila prava priroda delovanja te terorističke formacije, koja nije bila pokret za oslobodjenje, kako tvrdi albanska politička elita, već mašinerija za terorisanja i istrebljenje Srba u našoj južnoj pokrajini“, rekao je Djurić, a prenosi pres služba kancelarije.

On je dodao da nečinjenje nije jedini greh albanskih ekstremista i istorijskih revizionista na KiM, jer spomen-ploča koju Udruženje novinara Srbije iz godine u godinu postavlja na mestu otmice, sa porukom „tražimo ih“, biva svake godine uništena u naletu iste one mržnje na čijoj su se meti pre 18 godina našli novinari Radija Priština.

„Mi se protiv mržnje borimo sećanjem i naše sećanje će, siguran sam, biti dugovečnije od bezumne i neobjašnjive mržnje ekstremista koji preziru sve što je srpsko. Ne može biti nikakve iskrenosti u lažnom žaljenju predstavnika Prištine nad spomenicima srpskih žrtava dok god ne ulože kredibilne napore da istina o sudbini ljudi poput Djura Slavuja i Ranka Perenića bude rasvetljena a počinitelji budu kažnjeni“, istakao je Djurić.

On je kazao i da je uveren da su zločinci i fašisti ubedljiva manjina u albanskom narodu na KiM, tako da će, bez sumnje, razum, mir i istina pobediti.

„Pitanje je samo koliko ćemo na taj trenutak morati da čekamo“, dodao je Djurić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar