U trendu

Predsednica Skupštine Srbije govorila ne znajući da je TV-prenos u toku, pa opomenula poslanika

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković proglasila je danas popodne pauzu, a potom izrekla opomenu poslaniku DS Balši Božoviću zbog „vredjanja Vlade Srbije“.

Božović je tokom rasprave na sednici rekao da „ova vlast nije vlast naroda već vlast ‘Zemunskog klana’ „.

Prethodno je Gojković odredila pauzu jer se u plenarnoj sali govorilo o svemu, osim o tačkama dnevnog reda.

Ona je medjutim nastavila da govori i u pauzi, misleći da nema prenosa na RTS.

Gojković je ocenila da način na koji Božović govori nije politička borba, već „izraz nemoći“ i ocenila da on govori neistine.

„Hoćete da napravite od parlamenta cirkus! Hoćete da napravite od ovog besmisao..! Imam pravo da govorim u pauzi!“, rekla je Maja Gojković na opomenu poslanika da je ona proglasila pauzu.

Ona je ocenila da je u Skupštini „teror nekoliko poslanika nad većinom koja želi da radi“.

„Morate da izaberete drugog predsednika parlamenta koji hoće da obesmisli sve… Čekajte vašu šansu, možda vas bude 250“, kazala je ona.

„Šteta što nije bilo prenosa da gradjani čuju“, kazala je ona, a kada joj je rečeno da je prenosa bilo, rekla je „Dobro je!“.

Prethodno je tokom rasprave Božović rekao da kada je DS bila na vlasti, „nije dozvoljavala kriminalcima iz zatvora, a kamo li ubicama predsednika Vlade da policajace naziva besnim psima“.

„To DS nikada nije dozvoljavala i neće dozvoliti! Da ima i malo časti medju ministrima, ministar policije bi skupio hrabrosti i gledao u lice Zvezdana Jovanovića i pitao koga to naziva besnim psima. Takva vlast nije vlast naroda, to je vlast ‘Zemunskog klana’ „, kazao je on.

Poslanik iz vladajuće koalicije Marijan Ristićević rekao je da nikada nije video Zvezdana Jovanovića i da je on bio oficir u vreme bivše vlasti.

„Sa Zvezdanom Jovanovićem nemamo nikave veze, a stranka bivšeg režima ima“, kazao je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar