U trendu

Predsednica svojom slikom najavila sednicu

Predsednica Skupštine opštine u Gornjem Milanovcu Jadranka Dostanić najavila je sednicu u lokalnom listu Takovske novine, svojom fotografijom.

U najavi sednice nije naveden dnevni red o kojem će odbornici raspravljati, već ispod fotografije predsednice piše njeno ime, uz naslov „Bez letnje pauze“.

Poziv na sednicu zakazanu za petak 14. avugust, objavljen je u zakupljenom prostoru pod nazivom „Skupštinska strana“, koji uredjuje predsednica SO, a plaća se iz opštinskog bužeta.

Šef odborničke grupe Demokratske stranke Srbije Dušan Djurović podneo je prošle godine ostavku na mesto člana uredjivačkog odbora, kako je naveo, zbog samovolje predsednice SO.

„Ona objavljuje šta joj padne na pamet, ali najviše reklamira sebe i svoju Srpsku naprednu stranku o trošku gradjana opštine i ne poštuje zaključke koje odbornici usvoje“, rekao je Djurović.

On je naveo da su se koalicioni partneri SNS u SO Gornji Milanovac izjasnili glasanjem da predsednica krši poslovnik, a ne dozvoljava ni raspravu o predlogu za formiranje anketnog odbora koji treba da utvrdi fizički napad naprednjaka na odbornika DSS.

Ostavke su podneli i predstavnici drugih stranaka a Milica Nešković Lukić iz Socijalističke partije Srbije, koalicionog partnera SNS, povukla se uz obrazloženje da ne želi da „učestvuje i ličnom reklamiranju pojedinaca“.

Predsednica SO Gornji Milanovac Jadranka Dostanić za agenciju Beta izjavila je da je „zvanični predsednik Skupštine opštine, a da fotografije mogu da izazovu različite emocije“ i da to nije njen problem.

„Dnevni red će biti objavljen u narednom broju, a članovi uredjivačkog odbora deluju sa političkih pozicija, a ne gradjana“, rekla je Dostanić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar