U trendu

Predsednik Srbije traži da svi u regionu poštuju načela EU

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da se  turbulentna situacija u regionu i problemi mogu rešiti samo ako se svi pridržavaju evropskih standarda i izvornih načela Evropske unije (EU), odnosno želje da vlada mir.

Kako se navodi u saopštenju, Nikolić je u razgovoru s delegacijom Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU-Srbija podsetio da je Beograd godinama ulagao velike napore da se uspostavi trajna stabilnost regiona.

„Srbija ne želi nikakve konflikte, i ako se svi u regionu potrudimo da budemo dovoljno razumni, konflikata medju narodima nikad više neće ni biti“, rekao je Nikolić i dodao da je Srbija čvrsto rešena da što pre postane članica EU.

Predsedavajući Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU-Srbija Edvard Kukan je rekao da EU ima veliki interes da se u regionu osigura trajna stabilnost, i da je Srbija pokazala političku zrelost doprinoseći tom cilju.

Kukan je kazao da je Srbija ostvarila veliki napredak u napredovanju ka EU jer se ponaša kao pouzdan partner i vodi odgovornu politiku, i istako da je uveren da će nova poglavlja vrlo brzo biti otvorena.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.