U trendu

Predsedništvo SNS: Vučić jednoglasno kandidat

Predsedništvo Srpske napredne stranke (SNS) je na danas održanoj sednici odlučilo da za predsednika Srbije, kao svog kandidata, istakne Aleksandra Vučića i ta odluka doneta je jednoglasno, saopšteno je iz SNS-a.

„Predsednik Srpske napredne stranke, Aleksandar Vučić, obavezuje se da u najboljoj veri nastavi razgovore sa današnjim predsednikom Republike, Tomislavom Nikolićem, i pokuša da obezbedi puno državno jedinstvo svih odgovornih faktora u Srbiji, u nameri da se Srbija odbrani od snaga prošlosti i obezbedi njen dalji napredak“, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se i da je predsednik Srpske napredne stranke, Aleksandar Vučić, dužan da razgovara sa svim partnerima Srpske napredne stranke i pokuša da obezbedi široku narodnu podršku za pobedu na predstojećim izborima.

Sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke, na kojoj će biti doneta odluka, biće održana u petak, 17. februara 2017. godine, sa početkom u 17.30 časova, u Sava centru.

Sednica predsedništva SNS o predsedničkim izborima u Srbiji održana je danas sati u prostorijama naprednjaka na Novom Beogradu.

Sednici, koja je počela oko 16 sati i održana iza zatvorenih vrata, pristustvovali au predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, ministri Zorana Mihajlović, Zlatibor Lončar, Goran Knežević, Jadranka Joksimović,  potpredsednici SNS-a Marko Djurić i Milenko Jovanov, zatim Bratislav Gašić, Radomir Nikolić i drugi.

Ranije je najavljivano da će SNS oko 15. februara saopštiti ko će biti kandidat te stranke na predsedničkim izborima u Srbiji.

Mandat aktuelnom predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću mandat ističe 31. maja.

Izbori za predsednika Srbije treba da budu raspisani početkom marta, odnosno 90 dana pre isteka mandata Tomislavu Nikoliću.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar