Predstavljena stihovnica – bojanka „Za bezbedno detinjstvo“

SREMSKA MITROVICA – U Predškolskoj ustanovi „Pčelica“ u Sremskoj Mitrovici danas je predstavljena stihovnica – bojanka „Za bezbedno detinjstvo“, nastala u saradnji Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, Uprave za obrazovanje, kulturu i sport Grada Sremska Mitrovica i Predškolske ustanove „Pčelica“.

Stihovnica – bojanka je namenjena i prilagođena mališanima predškolskog uzrasta i učenicima prvog razreda osnovnih škola, a priređena je na osnovu edukativno-promotivnog materijala Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije sadržanog u zajedničkom projektu sa Ministarstvom prosvete „Osnovi bezbednosti dece“, čija realizacija je počela prošle godine.

U predstavljanju bezbednosnih tema korišćene su realne situacije koje su ilustrovane crtežima, a da bi ih deca još bolje shvatila, propraćene su kratkim pesmicama.

Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici saopštila je da veliku pažnju poklanja prevenciji bezbednosti dece i mladih, putem realizacije različitih projekata, tribina, predavanja, kao i saradnji sa roditeljima, vaspitačima, učiteljima.

Veoma ozbiljne teme mogu se približiti deci na popularan i njima pristupačan način kako bi od ranog detinjstva stekla poverenje u policiju i svest da su policajac i vatrogasac ljudi koji mogu da ih zaštite i kojima mogu da se obrate u slučaju da im zatreba pomoć, navode u PU Sremska Mitrovica.

Mališanima iz „Pčelice“ bojanke su uručili zamenica gradonačelnika Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović i zamenik načelnika Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici Željko Sekulović.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike