U trendu

Prelević: Nakon najave prijave Vučevića protiv braće Vučić, samo nedostaje da ih on i brani

Advokat Božo Prelević je danas ocenio da najavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će potpredsednik SNS Miloš Vučević sutra podneti krivičnu prijavu protiv njega i njegovog brata Andreja zbog „slučaja Jovanjica“, nedostaje samo to da će Vučević koji je advokat, biti i njihov branilac.

„To znači da tužilac ne radi ništa dok mu se ne podnese prijava i da je taktika da Vučević podnese prijavu da bi je tužilac odbacio“, rekao je za agenciju Beta Prelević, bivši koministar unutrašnjih poslova Srbije.

Ocenio je da sve postaje jasnije kada se uporede slučajevi prodaja Luke Novi Sad i Luke Beograd, kao i slučajevi optužnice protiv Darka Šarića i „Jovanjice“ gde je nedavno nadjena velika količina marihuane.

Prelević je rekao da o stručnosti Vučevića kao advokata može da se sudi na osnovu slučajeva prodaje dveju luka: „U slučaju prodaje Luke Beograd on je tvrdio da je reč o kriminalu, a u slučaju prodaje Luke Novi Sad koja je prodata za deset puta nižu cenu nije“.

Prelević je kao primer naveo i slučaj protiv Darka Šarića – kada je tužilac podigao optužnicu i protiv državnog funkcionera.

„Ovo poddnošenje krivične prijave služi za medijsku odbranu. U Srbiji nema očigledno potrebe ni za sudstvom ni tužilaštvom“ ocenio je on.

Prelević je rekao da mu je „prosto žao Vučića jer se pred njim nalaze sve teže rešive afere koje su posledica njegovih stranačkih kadrova“.

„Nije ovaj slučaj Jovanjica jedini u kojem su proizvodjači marihuane povezani sa stranačkim funkcionerima SNS“ rekao je Prelević, ne želeći da kaže na koga misli. 

On je rekao da se neki funkcioneri SNS nalaze u „fazi bahatosti“, verujući da im „ne može niko ništa“.

„Ne želim da verujem da im je Vučić za to dao blagoslov“ zaključio je Prelević.

(Beta)

Napišite komentar