U trendu

Premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern počasna gradjanka Novog Pazara

Skupština Novog Pazara proglasila je danas, na svečanoj sednici povodom Dana grada, premijerku Novog Zelanda Džasindu Ardern za počasnu gradjanku.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac naveo je da je Ardern, iako mlada liderka, u jednom od najtežih trenutaka za njenu državu zadivila ceo svet svojim stavovima.

„Šireći toleranciju i razumevanje ona je mnogim liderima dala primer kako se u jednoj zemlji poštuju gradjanska prava i kako se u nemilim dogadjajima pokazuje saosećajnost i zaštita žrtava“, poručio je Biševac.

Lokalni parlament dodelio je i povelje grada ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru za doprinos razvoju zdravstva Novog Pazara i direktoru „Srbijavoda“ Goranu Puzoviću, rodjenom Novopazarcu, zbog zasluga za korićenje Raške i Deževske.

Priznanje je dobio i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić za unapredjenje kulturne saradnje izmedju Novog Pazara i Sarajeva.

Plakete Novog Pazara, priznanje koje dodeljuje gradonačelnik, dobili su Safija Muratović za dugogodišnji humanitarni rad i kompanija „NOVA DPI“ zbog društveno odgovornog poslovanja.

„Svi oni doprineli su, u različitim oblicima, razvoju Novog Pazara i stvaranju bolje budućnosti za nove generacije“, dodao je Biševac.

Predsednica lokalnog parlamenta Ifeta Radončić čestitala je svim gradjanima Novog Pazara Dan grada i istakla da je zadatak svih u lokalnoj samoupravi da očuvaju njegovu tradiciju i doprinesu njegovom razvoju.

„Na nama je da u tome istrajemo, da ljubav i sposobnost pretočimo u dela za dobrobit svako pojedinca kako bi se svi osećali sigurni u sadašnjosti i bili srećni u budućnosti“, rekla je Radončić.

Dan grada čestitali su i predstavnici svih odborničkih grupa.

Novi Pazar danas slavi 558 godina postojanja, odnosno, od 20. aprila 1461. godine kada se prvi put pojavljuje u pisanim spisima u jednom dubrovačkom dokumentu.

U sklopu obeležavanja Dana grada organizovane su brojne kulturne i sportske manifestacije, a za večeras će nastupiti Bijelo dugme.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar