U trendu

Premijerka Srbije se zahvalila Trampu na razumevanju za stavove Srbije (VIDEO)

Premijerka Srbije Ana Brnabić, koja je sinoć prisustvovala tradicionalnom prijemu koji u UN priredjuje američki predsednik uoči početka Generalne debate u UN zahvalila se predsedniku SAD Donaldu Trampu na razumevanju za stavove Srbije.

„Ne mogu da kažem da smo imali prilike za neki dugačak razgovor, ali sam se zahvalila u ime gradjana Srbije za jedno novo razumevanje Srbije i jednu otvorenost prema Srbiji i da se razume i naš stav i da se čuje naš glas“, rekla je premijerka o svom razgovoru s američkim predsednikom Trampom, prenosi Radio-televizija Srbije.

Ona je prenela uverenje da Srbija „zaslužuje jedno novo poštovanje u svetu, da svi prepoznaju napore predsednika Vučića da izgradimo jedan miran, stabilan, bezbedan region“.  Premijerka je navela da je uvek prva tema dijalog Beograda i Prištine ali da se govori i o reformama u Srbiji i dobrim ekonomskim rezultatima.

Ana Brnabić se uoči otvaranja Generalne skupštine sastala sa republikanskim senatorom Ronom Džonsonom. U delegaciji Srbije na 73. zasedanju Generalne skupštine UN u Njujorku koju predvodi premijerka Brnabić je i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Premijerka će učestvovati i na skupu „Akcija za mir“ posvećenom mirovnim operacijama a u sredu će učestvovati i na globalnom „Blumbergovom“ biznis forumu, dok će u četvrtak održati govor pred Generalnom skupštinom UN.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.