najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Presuda Ivanoviću neće ugroziti dijalog s Prištinom

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Beogradu Majkl Kirbi ocenio je danas da presuda lideru Gradjanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću neće ugroziti dijalog Beograda i Prištine dodavši da je optimističan da će on biti nastavljen.

“Veoma sam optimističan da će dijalog Beograda i Prištine biti nastavljen. On će potrajati i neprestano će biti novih pitanja, ali je on važan da Srbija ide napred, da pronadje način kako da živi sa Albancima i da nastavi put ka Evropskoj uniji. Mislim da je Vlada ozbiljna u tome da želi da ide napred, tako da ovo neće ugroziti dijalog”, kazao je Kirbi novinarima u Beogradu.

Upitan da li će održavanje vanrednih parlamentarnih izbora uticati na taj dijalog, on je odgovorio da su izbori stvar demokratije, a da je premijer Srbije Aleksandar Vučić vrlo otvoren da vreme koje će izbori oduzeti neće uzeti toliko od vremena za dijalog.

Kirbi je i saradnju Srbije i SAD nakon njegovog mandata ocenio kao “sve u svemu dobru” i dodao da je SAD spremna da bude prijatelj sa Srbijom.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike