U trendu

Prijem u Beogradu povodom Dana državnosti Slovenije

Ambasador Slovenije u Srbiji Vladimir Gasparič izjavio je danas na prijemu povodom Dana državnosti i Dana vojske Slovenije da će njegova zemlja nastaviti da održava i razvija dobre odnose sa Srbijom, saopštila je Ambasada.

Koktelu u beogradskom hotelu „Metropol Palas“ prisustvovalo je više od dve stotine zvanica – političari i diplomate, crkveni velikodostojnici, gosti iz javnog i kulturnog života Srbije.

„Pre 26 godina Slovenija je postala nezavisna država, pa danas obeležavamo i Dan Slovenačke vojske. Danas je Slovenija moderna, demokratska država za zdravom i pouzdanom ekonomijom“, izjavio je ambasador.

Gasparič je istakaod da je „cilj da se ta dobra praksa nastavi, posebno sa zemljama u susedstvu, što je naglašeno i na nedavno održanom sastanku predsednika Boruta Pahora i Aleksandra Vučića, povodom inauguracije predsednika Vučića“.

„Zato bih iskoristio ovu priliku da zahvalim Srbiji na gostoprimstvu i saradnji sa Slovenijom uopšte, a posebno s Ambasadom Slovenije“, rekao je ambasador Gasparič.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.