U trendu

Princ Čarls i Jahjaga razgovarali sa porodicama nestalih lica

Princ Čarls i vojvotkinja od Kornvola danas su u Prištini položili cveće na spomenik „posvećen svim osobama koje se nakon poslednjeg rata na Kosovu vode kao nestale“, a britanski prestolonaslednik i predsednica Kosova Atifete Jahjaga razgovarali su i s predstavnicima udruženja nestalih lica tokom i posle rata na Kosovu.

Polaganju cveća na spomenik na platou ispred zgrada Vlade i Skupštine Kosova prisustvovalo je više desetina članova porodica i udruženja nestalih Albanaca, kao i pojedini članovi porodica nestalih Srba i koordinator Udruženja nestalih Srba i ostalih nealbanaca na KiM Milorad Trifunović.

Trifunović je izjavio za Betu da je s predstavnicima tri udruženja nestalih Albanaca učestvovao u razgovoru s princom Čarlsom i predsednicom Jahjagom o problemima s kojima su suočeni članovi porodica nestalih i udruženja nestalih na Kosovu tokom 1998 i 1999. kao i u posleratnom periodu.

„Danas smo prisustvovali prijemu kod princa Čarlsa koji nas je primio i saslušao naš bol i tugu koje nosimo već sedamnaest godina, kao i našu borbu u potrazi za nestalim članovima naših porodica. Hvala princu Čarlsu na razumevanju koje je iskazao za naše probleme. Hvala mu na saučešću u bolu koje nam je iskazao posle razgovora“, rekao je Trifunović.

On je kazao da se zahvaljuje princu Čarlsu i na podršci koju članovi porodica svih nestalih tek očekuju od njega, a to je da pomogne u rasvetljavanju njihove sudbine.

„Princ Čarls nam je tokom razgovora rekao da je njegova moć da utiče na bilo koga da se rasvetle sudbine nestalih vrlo mala, ali da će on kao humanitarac i kao čovek učiniti onoliko koliko može da se sudbine nestalih lica na Kosovu reše“, rekao je Trifunović.

Posle polaganja cveća, princ Čarls je ispred spomenika razgovarao i s više članova porodica nestalih Albanaca koji su od njega tražili da se na Srbiju izvrši pritisak kako bi se rešila sudbina nestalih lica.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar