U trendu

Pripadnici Vojske Srbije otputovali u multinacionalnu operaciju u Liban

Pripadnici Vojske Srbije otputovali su u multinacionalnu operaciju u Liban, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Srbije.

Kako je saopšteno, pešadijsku četu iz Četvrte brigade Kopnene vojske, kojom komanduje major Miodrag Mladenović, kao i štabne oficire i pripadnike odeljenja za nacionalnu podršku, sa niškog aerodroma „Konstantin Veliki“ ispratili su ministar odbrane Zoran Djordjević i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Pešadijska četa će narednih šest meseci u Libanu izvršavati zadatke kao samostalna jedinica, u sastavu španskog kontingenta.

Ministri Djordjević i Stefanović, sa zamenikom načelnika Generalštaba, general-potpukovnikom Jovicom Draganićem, i komandantima Treće i Četvrte brigade brigadnim generalima Miletom Jelićem i Zoranom Luburom, pozdravili su se sa svim pripadnicima kontingenta i poželeli im srećan put i uspešno izvršenje zadataka u Libanu.

Nešto ranije sinoć, iz Libana su se vratili starešine i vojnici pešadijske čete, štabni oficiri i pripadnici odeljenja za nacionalnu podršku, koji su u misiji bili od novembra 2015. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.