U trendu

Pristalice opozicije i SNS okupile se u Grockoj uoči sednice na kojoj se raspravlja o Simonoviću

Uoči sednice Skupštine opštine Grocka, na kojoj bi trebalo da bude konstatovana ostavka predsednika opštine Dragoljuba Simonovića optuženog da je nalogodovac paljenja kuće novinara Milana Jovanovića, ispred zgrade lokalnog parlamenta okupilo se nekoliko desetina pristalica Saveza za Srbiju (SzS) ali i simpatizera Srpske napredne stranke (SNS).

Šef odborničke grupe SzS u beogradskom parlamentu Nikola Jovanović izjavio je okupljenima da je, kao gradski odbornik, došao da zaštiti i predstavnike opozicije i simpatizere SNS, koje je i pozvao da ne štite čoveka optuženog za podstrekivanje na paljenje kuće jednog njihovog komšije.

SzS saopštio je ranije danas da se simpatizeri i članovi SNS iz Grocke i okoline okupljaju ispred zgrade opštine po nalogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kako bi provocirali protestni skup opozicije.

„Da li to znači da Vučić želi da izazove nerede i da želi da nahuška ljude jedne na druge? Da li je normalno da Vučić angažuje batinaške falange SNS za izazivanje sukoba i gradjanskog rata? Opozicija samo traži da se ostavka Simonovića nadje na dnevnom redu sednice Skupštiune opštine Grocka i nema razloga da se Vučić ovako neodgovorno ponaša. Pozivamo policiju da zavede red i udalji provokatore sa mirnog skupa opozicije“, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.