„Priština „lupila šamar“ međunarodnoj zajednici“

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je danas da je Priština odlukom da srpskim zvaničnicima zabrani posetu AP KiM „lupila šamar“ međunarodnoj zajednici i Evropi i da će to biti povod za još jaču i snažniju diplomatsku aktivnost Beograda.
Đurić je podsetio da je Beograd već zaustavio članstvo privremenih institucija iz Prištine u devet međunarodnih organizacija, te da je 13 zemalja povuklo priznanje nezavisnosti takozvanog Kosova.

„Odluka Prištine je poslednji klin u mrtvačkom sanduku ideje o dijalogu, stravičan šamar međunarodnoj zajednici, udar na temelj slobode kretanja i sve evropske principe“, rekao je Đurić tokom obilaska muzeja Grada Beograda i izložbe posvećene odbrani Srbije tokom NATO agresije.

Đurić je rekao da je odluka Prištine „sa one strane razuma“ i da je to direktna posledica višemesečnog ćutanja međunarodne zajednice na uvođenje taksi na srpsku robu.

On je upitao i kakva ludost još treba da se desi, „da li Balkan treba da počne da gori u plamenu“, kako bi neko zaustavio ljude koji krše sporazume sa potpisom EU.

Podsetio je i da je sporazum o slobodi kretanja potpisan 2011. godine, navodi Tanjug.

2 komentara
  1. Anonimni

    oni su vama lupili amarcinu dosta je laze vise i svijet vidi

  2. Marko

    Pre bi rekao da su „Medjunarodna zajednica“ – tj. zapad zajedno sa shiptatima -> po ko zna koji put lupili samarcinu Srbji. Koja sa bezmudim politicarima to sve dozvoljava.

Napišite komentar