U trendu

Prištinski političar „otkrio“ istinu o Trampu

Učestale izjave političara u Prištini da se, uprkos upozorenjima SAD da se ukinu takse na robu iz Srbije iz BiH, i odbijanja vlade u Prištini da to uradi, odnosi između „velikih prijatelja“ nisu promenili, nisu tačne, tvrdi poslanik opozicione Alternative, Iljir Deda, prenosi Tanjug.

Govoreći o najavljenim posetama američkih i nemačkih zvanicnika, Deda navodi da će se od kosovskih zvaničnika koji će dobiti „ozbiljan ukor“ tražiti i „hitno“ ukidanje ove mere.

Deda je za kablovsku televiziju TV T7 nedavno izjavio da će savetnici nemačke kancelarke Angele Merkel, Matias Lutenberg i Jan Heker, na sastancima sa najvišim zvaničnicima Prištine zatražiti hitno ukidanje takse, prenose albanski mediji na Kosovu.

Pored toga, Deda navodi da je „administracija američkog predsednika Donalda Trampa nepredvidiva“, kao i da on ima „sasvim drugačiju spoljnu politiku i da se neće pozivati na prošlost“.

„Mi za njega nismo posebni“, kaže Deda i naglašava da Tramp „gleda sadašnjost i budućnost, dok uopšte neće da se osvrće na prošlost“.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)