U trendu

Problem sa migrantima zahteva jedinstven odgovor čitave EU

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da problem sve većeg broja migranata iz ratom zahvaćenih područja zahteva jedinstven odgovor čitave Evropske unije i da je u tom pogledu Srbiji potrebna pomoć.

„Mi činimo sve što je u našoj moći i stalno pratimo situaciju“, kazao je Dačić, komentarišući odluku Mađarske da zbog migranata podigne ogradu duž granice sa Srbijom.

Dačić je novinarima u Nikincima rekao da to podseća na neka stara vremena, ali da odluka Mađarske nije usmerena protiv Srbije i bilateralnih odnosa dve zemlje, već je njen pokušaj da reši problem.

„Ipak jeftinije bi bilo da smo uveli jedinstveni elektronski nadzor na granicama, nego pravljenje ograde“, kazao je Dačić.  

U selu Nikinci kod Rume održana je konferencija za novinare Komesarijata za izbeglice povodom projekta Regionalnog stambenog zbrinjavanja.

Šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport koji je tim povodom u ikincima, složio se s Dačićem u stavu da je pitanje migranata problem svih zemalja članica EU.

Devenport je najavio da će zbog velikog priliva migranata uskoro sa zemljama regiona biti organizovan poseban sastanak.

Devenport je rekao da je delegacija EU u stalnom kontaktu s predstavnicima Vlade Srbije, da prati stanje i da nastoji da pomogne koliko može.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar