U trendu

Protest Jedan od pet miliona ove subote isped Rektorata

Učesnici protesta Jedan od pet miliona zbog „nerešenih pitanja lažnih diploma i plagiranih doktorata“ na protestu u subotu, 20. jula otići će do zgrade Rektorata Univerziteta u Beogradu kako bi ukazali na ugrožavanje dostojanstva te ustanove i afere s plagiranim diplomama i doktoratima.

Kako su danas najavili organizatori, 33. protestna šetnja nosiće poruku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koja glasi „Prestanite sa nas delite, dok nasilje ustoličavate kao način vladanja“.

Organizatori su naveli da do Rektorata odlaze kako bi podsetili ceo Univerzitet da „treba da održava ugled akademske zajednice, kako u svetu, tako i u Srbiji“ ocenivši da će Univerzitet u Beogradu pasti na jednoj od „najvažnijih rang lista univerziteta u svetu“ – Šangajskoj listi.

„Plagirane diplome i doktorati šalju javnosti jasnu poruku – dok si na vlasti, možeš da kupiš diplomu fakulteta, pa čak i da doktoriraš, a institucije neće reagovati“, navodi se u saopštenju Jedan od pet miliona.

Okupljenima će se s kamiona na Terazijama obratiti profesor Filozofskog fakulteta Oliver Tošković i urednica portala Kolubarske.rs Darija Ranković, dok će kod Rektorata Univerziteta u Beogradu govoriti jedan od organizatora protesta Miodrag Simović.

Protestna kolona će se kretati od Terazijske česme, Prizrenskom ulicom, Brankovom i Pop Lukinom ulicom, potom Pariskom i Uzun Mirkovom do zgrade Rektorata.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar