U trendu

Protest u Severnoj Mitrovici

KOSOVSKA MITROVICA – U Severnoj Mitrovici večeras je prvi put održan protest „1 od 5 miliona“, te šetnja, koja je završila na mestu ubistva Olivera Ivanovića, a odbornik njegove Građanske inicijative SDP Marko Jakšić rekao je da su se okupili da bi odali poštu Ivanoviću i da je njihov zahtev da se otkriju njegove ubice.

Skup je počeo u centru, kod Spomenuka caru Lazaru, a okupljenima je prišla i obratila se jedna građanka, koja je poručila organizatorima i učesnicima da treba da ih bude sramota što na ovaj način dele Srbe na Kosovu i Metohiji i da im se zbog toga smeju Albanci.

Na to je Jakšić, u obraćanju prisutnima i novinarima, kazao da su očekivali prokovacije, a ponovio je i ranije tvrdnje da su organizatori bili izloženi pritiscima, te da će odgovornost za bilo kakav incident snositi Marko Đurić.

Okupljene međutim niko nije ometao u protestu.

Skupu su prisustvovali i najstariji Ivanovićev sin Nikola, i njegova prva supruga, Marina.

Udovica Ivanovića, Milena ranije je poručila ogranizatorima da su zakasnili s podrškom i da nisu bili uz Olivera za života.

„Mitrovice moja, imala si priliku da budeš uz njega za života. Nisi bila Mitrovice, nisi kada je trebalo!!! Sada je kasno da se šeta i pale se sveće. Ne, nije nas više. Jedan nas je manje. Jedan koji mi je jedino važan. Vama ste važni samo vi“, napisala je Milena Ivanović na tviteru i zaključila sa:

„Ostavite ga da spava mirno“.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Anonimni

    POMOZI BOŽE SRBIJI !

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike