U trendu

Provokacije u Novom Sadu tokom izložbe o Vučićevoj vlasti

Uz provokacije nepoznatih mladića danas je u centru Novog Sada protekla izložba o vlasti koalicije Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije, koju je pod nazivom „Pet godina propadanja“ priredio „Pokret za preokret“.

Na Trgu slobode i u Zmaj Jovinoj ulici nekoliko mladića, koji su se predstavili kao „gradjani Novog Sada“, prišli su i bacilli u smeće nekoliko izlonih fotografija i plakata, nazvavši ih „smećem“, a organizatorima su poručili da „prljaju grad, kao što su deset godina zagadjivali i Srbiju“.

Jedna osoba je ubrzo sakupila ostale izložene fotografije i plakate i odnela ih u Gradsku kuću.

Predsednik „Pokreta za preokret“, Janko Veselinović je izjavio da je to „provokacija“ i „uništavanje“ izložbe što je prijavljeno policiji, a biće podneta krivična prijava.

„Danas su ovde došli nasilnici i uništili nam ono što smo postavili, a u lice nam rekli da su to uradili namerno i da im ne možemo ništa, te da su oni ti koji zavode red u Novom Sadu. To je sistem vrlo sličan fašizmu“, rekao je Veselinović.

Slično se dogodilo i tokom prve takve nedavne izložbe u Beogradu, kada su uništena 32 eksponata, a Pokret je uz video snimak podneo krivičnu prijavu, a policija se nije oglasila.

Veselinović je kazao da su tokom pet godina vladavine Aleksandra Vučića, Novi Sad i Vojvodina „potonuli duboko“, da se „čerupaju javni resursi“ i „uništava većina slobodnih medija“, navodeći primer Radio-Televizije Vojvodine.

Na plakatima i fotografijama su navodi o aferama i odlukama vlasti predvodjene SNS – smanjenje subvencija poljoprivrednicima, prodaja zemljišta arapskim investitorima, ukidanje emisije „Utisak nedelje“ i slobode medija, kupovina glasova, nasilje na skupu povodom polaganja zakletve predsednika Vučića.

Veselinović je rekao da pet godina vlast Novog Sada nije uspela da završi izgradnju „Žeželjevog mosta“ ni tunela kroz Frušku goru.

Najavio je da će Pokret nastaviti da sa ovom izložbom obilazi Srbiju. Sledeća će biti u selu Liparu, u opštini Kula, gde su u nedelju na lokalnim izborima pobedili nestranački kandidati, a nije prošao nijedan kandidat liste iza koje stoji Srpska napredna stranka.

„Lipar je prva slobodna teritorija u Srbiji i podelićemo utiske s ljudima koji su se tamo borili protiv siledžija iz SNS“, rekao je Veselinović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar