Prva naoružana poruka Srbiji i Kosovu: Ultimatum (video)

Naoružana ekstremistička grupa, koja se predstavlja kao Albanska nacionalna armija (ANA), postavila je video u kojem od albanske i kosovske vlade traži da ne „trguju“ teritorijama.
„Tražimo od političara da prekinu da prodaju ili trguju teritorijom zarad svojih ličnih interesa“, poručuju naoružani, maskirani ekstremisti na snimku, na albanskom jeziku, iza kojih stoji albanska zastava.

Na tviteru je albansko-holandski novinar Vinsent Trijeste sa albanskog preveo njihove pretnje, prenosi Tanjug.

„Moramo direktno da prekinemo razgovore o trgovini teritorijama Severne Mitrovice i Preševske doline“, dalje su poručili ekstremisti.

Trijeste je naveo da je reč o ekstremističkoj organizaciji, koja je opremljena lakim naoružanjem, „kalašnjikovima“ i snajperima.

To je prva oružana grupa koja govori protiv podele teritorije između Beograda i Prištine, istakao je on i skrenuo pažnju na to da se, po prvi put, čuje „južnoalbanski akcenat“, jer obično, kako je pojasnio, osoba na snimcima ima kosovski akcenat.

Toj organizaciju, kako navodi, ne daje se veći značaj.

(Sputnjik)

3 komentara
 1. Anonimni

  SERA

 2. Pera

  Ništa novo na Balkanu, gospodarima rata i mira, (čitaj SAD i zapadnoevropske države), dobro su poznati svi akteri nemira i nasilja na Balkanu, neretko su ih i naoružavali i trenirali, oni služe kao „dzoker“ za pritisak ili plašenje neposlušnih. Ništa više nije čudno, pa i da regularna albanska vojska pruža svu podršku šiptarskim teroristima na KiM, prelazi na teritoriju Srbije i aktivno učestvuje u borbama na strani šiptara, a da UN a ni bilo koja druga država ne reaguje. Zapad reaguije samo onda kada se to zlo desi na njihovoj teritoriji, onda su sva sredstva dozvoljena, a „prekomerna upotreba sile“ nije to, već neophodnost odbrana demokratskih tekovina i ljudskih prava…jadno, licemerno , cinično…ali može im se.

  1. Anonimni

   Ja predlazem da Kosovo(Albanci) I Srbija(Srbi) da podele Balkan. Albanci uz dogovor da uzmu Sanxhak, 70 % Makedonije, Presevsku dolinu, deo Crne Gore, a Serbija da uzme rep.srpsku, deo makedoniije

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike