U trendu

PS: Naslovna „Danasa“ uvreda za sve Hitlerove žrtve

BEOGRAD – Naslovna strana „Danasa“ uvreda je za sve žrtve nacista, a „sramota onih koji su je napravili i štampali“, ocenio je danas Pokret socijalista povodom karikature u izdanju beogradskog dnevnika od petka, na kojoj je predsednik Srbije Aleksandar Vučić doveden u vezu s nacističkim vođom Adolfom Hitlerom.

„Iskreno se pitamo kako uredništvo ‘Danasa’ i zaposlene u tom listu nije sramota da vređaju i žrtve rata i Srbiju i Aleksandra Vučića. Da li ima i jedna uvreda koju Aleksandar Vučić neće doživeti od onih koji stalno kukaju kako su uvređeni“, navodi PS u saopštenju za medije, dodajući da je to nastavak naslovne strane NIN-a, gde je Srbija bila koncentracioni logor.

Kao što se tada niko nije izvinio, neće ni sad, navodi PS i pita da li će novinarska udruženja, NUNS, UNS i NDNV zatražiti izvinjenje od „Danasa“.

Predsednik Vučić je sinoć komentarišući naslovnu stranu „Danasa“ na kojoj je na karikaturi doveden u vezu s nacističkim vođom Adolfom Hitlerom, rekao da to govori o stepenu sloboda u Srbiji, ali i o tome da njegove političke protivnike najviše nerviraju uspesi Srbije.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike