U trendu

PSG: Isteklo je Vučićevih 15 dana za informacije o ubistvu Olivera Ivanovića

Pokret slobodnih gradjana (PSG) podsetio je danas da je istekao rok od 15 dana u kome je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obećao informacije u vezi sa ubistvom lidera Inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Pokret javno postavlja pitanje da li nadležni organi Srbije uopšte rade na otkrivanju počinioca i političke pozadine ubistva ili su „počinioci zaštićeni ili nešto još gore“?

Podsetili su da je Vučić 17. marta na konferenciji za novinare posvećenoj problemu nataliteta u Srbiji, izmedju ostalog obećao da će službe bezbednosti Srbije u roku od 15 dana izneti pred gradjane svoja saznanja u vezi sa ubistvom Ivanovića.

„Činjenica da Vučić opet nije rekao istinu više nikoga ne iznenadjuje, ali odsustvo bilo kakvih rezultata istrage zahteva da se javnost upita o čemu se zapravo radi i koji su to interesi važniji od ljudskog života, istine i pravde“, navedeno je u saopštenju.

Pokret ističe da je Oliver Ivanović stradao usred političkog progona koji su sprovodili glasnogovornici aktuelnog režima uz pomoć vladinih medija i televizija sa nacionalnom frekvencijom.

U saopštenju se ističe i da kao što vlast „nije uradila ništa kako bi zaštitila Olivera Ivanovića, tako i reakcija na njegovu smrt jasno govori da životi političkih protivnika režimu vrede manje nego pocepana kravata (direktora Kancelarije za KiM) Marka Djurića i njegovo operetsko hapšenje“.PSG navodi da će graditi državu u kojoj će politička ubistva biti prošlost i nikada neće dozvoliti atmosferu koja bi ugrozila bezbednost političkih neistomišljenika, i da niko neće smeti da bude iznad zakona.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar