U trendu

PSG: Janković dao izjavu u Tužilaštvu povodom pretnji smrću

Predsednik Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Saša Janković danas je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu dao izjave u postupcima koje Tužilaštvo po službenoj dužnosti i prijavama vodi zbog pretnji smrću koje on dobija, saopštio je PSG.

„Te pretnje su posledica satanizacije političkih protivnika koje sistematično, s predumišljajem i najgorom namerom sprovodi režimska tabloidna propaganda i najviši državni zvaničnici, posebno – Aleksandar Vučić, dr Nebojša Stefanović, Aleksandar Vulin, Darko Glišić, Marjan Rističević, Vladimir Djukanović i drugi“, naveo je Janković.

On je te ljude u pisanoj izjavi optužio za podstrekavanje na izvršenje najtežih krivičnih dela i dodao da je njihova imena izričito naveo tužiocu, kao i imena medija u kojima se „crtaju mete na čela ljudi“. 

„Nisam se pridružio gonjenju ni jednog gradjanina koji mi preti, jer su to samo ljudi koji su poverovali osobama na vlasti koje kukavički i pritvorno, huškaju ljude na nasilje, nadajući se da će neko učiniti ono što oni žele da se desi i odgovarati umesto njih“, dodao je Janković.

U saopštenju se dodaje da se PSG zalaže da, posle smene aktuelne vlasti, budu „lustrirani“ svi koji su sistematski kršili ljudska prava koristeći svoju funkciju, položaj ili posao.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar