U trendu

PSG podržao proglas Samostalnog sindikata gradjevinarstva protiv diskriminacije žena

Pokret slobodnih gradjana podržao je danas proglas Samostalnog sindikata gradjevinarstva „Kada kreneš na ženu, krenuo si na stenu“ u kojem se osudjuje diskriminacija Danke Simić i svih drugih žena u Srbiji.
Danka Simić je posle 32 godine rada diskriminisana, tako što je je sa mesta laboranta prebačena da ručno prenosi kamenje u kamenolomu, jer je njen suprug predsednik sindikata koji štiti prava radnika, navodi se u saopštenju.

„Danas smo ovde da ispred PSG podržimo Danku Simić i najoštrije osudimo i izrazimo protest protiv svih ljudi koji zloupotrebljavaju svoj položaj i svih vlasnika i rukovodilaca koji na najrazličitije načine diskriminišu ljude koji imaju suprotno mišljenje“, rekao je zamenik poverenika PSG za Novi Beograd Milan Mrdja.

Poverenica za Novi Beograd PSG Nataša Medojević pozvala je sve one koji se suočavaju sa diskriminacijom na svojim radnim mestima da sve zloupotrebe prijave nadležnim organima.

„Odbor za ljudska i manjinska prava i rodnu ravnopravnost PSG će pratiti da li je kompanija Ravnaja, koja je degradirala Danku Simić, sprovela mere Poverenice za ravnopravnost kako bi se diskriminacija otklonila u roku od 30 dana, koje je ona donela 21. marta“, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike