U trendu

PSG u Nišu: Odlukom o arodromu u Nišu oduzeto pravo gradjanima na lokalnu samoupravu

Pokret slobodnih gradjana (PSG) ocenio je danas da je Srpska napredna stranka (SNS) odlukom o upravljanju nad aerodromom „Konstantin Veliki“, Nišlijama i gradu Nišu oduzela pravo na lokalnu samoupravu.

U saopštenju Povereništva za Niš PSG-a se ističe da su gradonačelnik, gradsko veće i odbornička grupa SNS-a u tom gradu  stavljene u „funkciju bespogovornog sprovodjenja volje jednog čoveka“ i da očekuju da će imena svih odbornka koji su glasali za odluku o niškom aerodromu ostati „zauvek zapamćena“.

„Očekujemo i da će njihovo učešće biti adekvatno sankcionisano primenom Zakona o lustraciji koji će biti usvojen čim PSG dobije poverenje gradjana i preuzme odgovornost za upravljanje državom“, dodaje se u saopštenju.

Odbornici Skupštine grada Niša 22. juna usvojili apsolutnom većinom glasova odluku o ustupanju imovine i upravljačkih prava aerodroma „Konstantin Veliki“ Vladi Srbije. Od 52 prisutna odbornika za tu odluku glasalo je 43. Osam odbornika je bilo protiv, a jedan je bio uzdržan.

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Zoran Perišić obrazložio je tu odluku rečima da grad „ne može više da izdrži teret razvoja aerodroma“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.