U trendu

PSS: Štrajk glađu počinje u ponedeljak

Štrajk glađu Upravnog odbora Policijskog sindikata Srbije (PSS) počeće u ponedeljak, kako je ranije planirano, jer na današnjem sastanku sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem nije postignut dogovor, saopštio je taj PSS.

„Ministar nije predložio nijedno konkretno rešenje. Mi smo imali dobru volju da ove problem rešimo u razgovoru sa ministrom, ali pošto nismo naišli na razumevanje, štrajk glađu Upravnog odbora Policijskog sindikata Srbije će početi kao što je i planirano, u ponedeljak“, navodi se u saopštenju.

Kako su ranije naveli, Uprava PSS će u ponedeljak u 8.00 početi štrajk glađu ispred Predsedništva.

PSS traži da se u okviru MUP-a formira posebna uprava za oko 3.500 pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica, kako bi one ostale u okviru MUP-a, da Zakon o policiji bude analiziran u „realnoj javnoj raspravi“, kako bi se uvažili zahtevi PSS za zaštitu radnika od stalnog snimanja, „otpuštanje za sve i svašta“, nepostojanja zaštite obolelih policajaca i zabrane štrajka.

PSS traži povećanje plata za 10 odsto, vraćanje dnevnica na stari nivo za operativni deo zaposlenih u MUP-u i da policajci budu „osigurani bolje nego što su životinje u MUP-u“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar