U trendu

Putin stiže: Mere bezbednosti – ozbiljne

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da su preduzete ozbiljne mere bezbednosti zbog posete predsednika Rusije Vladimira Putina.
„Bezbednosne mere su ozbiljne na trasama kojima će se kretati. Siguran sam da će Sekretarijat za saobraćaj i ljudi iz grada obavestiti građane koji žive na trasama kretanja vozila da ne parkiraju vozila sutra na toj ruti. Neće to biti dugotrajna akcija, jedan dan nije predug“, rekao je Stefanović za TV Prva.

Ministar je rekao da će ruta kojom će se ruski predsednik kretati biti predstavljena i da će se znati koje ulice mogu biti blokirane.

On je dodao da protokol predsednika republike, između ostalog, predviđa ko će Putina dočekati na aerodromu, a da će svečani doček ruskog predsednika biti ispred Palate Srbija, gde će uz predsednika biti i članovi vlade.

„Ozbiljne mere bezbednosti su preduzete, kao što uvek radimo kada dolaze važni gosti, jer je Srbija dobar domaćin. Kod nas ne može da se desi, kao u nekim zemljama, da dragog gosta koji dođe u bilo koje doba ovde neko kamenuje ili da mu učini nešto nažao“, rekao je Stefanović.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.