U trendu

Puzić Vidojkoviću: Stidim Vas se, pravniče

BEOGRAD – Dekan Fakulteta za poslovne studije u Vršcu prof. dr. Goran Puzić je Marku Vidojkoviću, povodom njegovog obraćanja na protestu u Beorgadu, poručio da, ako želi „ugovor s narodom“, može ga potpisati samo sa delom naroda, „a to je u ovom trenutku veoma mali broj građana Repubike Srbije“.

„Kako čujem, predlažete sklapanje ‘ugovora sa narodom’. Pošto sam pripadnik ovog naroda ne prihvatam bilo kakav potpis ugovora sa Vama gde bih me Vi odveli u put beznađa, tuge i očaja… Takav ugovor sa Vama kao pripadnik naroda odbijam da potpišem“, istakao je Puzić.

On je Vidojkoviću poručio da bi, kao pravnik, morao da zna da je ugovor volja dveju strana koje svojim potpisom verifikuju sve članove i uslove ugovora.

„U vašem slučaju to je prosto nemoguće, jer aktuelna vlast ima blizu 70 odsto podrške, što pokazuju gotovo svi izbori (lokalni, pokrajinski, republički), kao i sva istraživanja javnog mnenja“, dodao je Puzić.

Profesor Puzić je, takođe, podsetio Vidojkovića da je Srbija posle 5. oktobra 2000. godine zapala u ekonomsko-finansijsku krizu, desila se rasprodaja državnih i društvenih preduzeća u bescenje, imali smo raspad državne zajednice sa Crnom Gorom, a kao krajnji rezultat tako „dobre državne politike DOS-a na čijem čelu su bili isti oni koje danas Vidojković i slični njemu propagiraju“, desilo se i usvajanje statuta AP Vojvodine koji je u svom osnovnom predlogu imao sve elemente državnosti.

„Ne možemo da ne priznamo da je Aleksandar Vučić postao lider u možda najtežim godinama za Republiku Srbiju. Nasledio je potpuno razorenu zemlju, ugašene fabrike, radnike na ulici uništenu vojsku (topljenje tenkova po nečijem nalogu). Danas, Marko Vidojkoviću, imamo Srbiju koja je spremna da se suoči sa najtežim oblicima i unutrašnjih i spoljnih pritisaka i znajte da narod neće dozvoliti nasilnu promenu vlasti kao što je to bilo 2000. godine i kada se definitivno desio puč, a ne revolucija“, naveo je Puzić i dodao:

„Na kraju, stidim Vas se pravniče, jer kao pravnik trebalo bi da znate da se u normalnim demokratskim društvima vlast isključivo menja na izborima, a ne na ulici.“

(Tanjug)

1 komentar
  1. pamtim ja ....

    Jednu crvenu i sendvic za gospodina. I pet litara mleka. Odmah!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike