Radić: Napad na Siriju ograničena akcija, nema novih napada

Vojni analitičar Aleksandar Radić izjavio je danas da ne očekuje nove raketne napade na Siriju, obzirom da je napad najavljen kao „ograničena akcija“.

„To je bila ograničean akcija, koja je trajala oko 50 minuta gde su ciljevi bombardovani sa brodova, podmornica i aviona i to je bio početak i kraj napada na Siriju“, rekao je Radić za agenciju Beta.

On je istakao da je napad na Siriju „politički i medijski motivisana akcija“, koja nema dodirnih tačaka sa opravdanjem da je u toj zemlji upotrebljeno hemijsko oružje.

„Činjenica je da je Amerika marginalizovana na Bliskom istoku i ona želi da se ponovo pita za sukob u Siriji“, rekao je Radić.

Dodao je da se učešće Velike Britanije treba tumačiti kao tradicionalanu podršku SAD, dok Fracuska nije htela da bude isključena iz odlučivanja kao bivši kolonijalni gospodar Sirije.

SAD, Francuska i Velika Britanija sprovele su noćas napade na nekoliko lokacija u Siriji posle nedavnog napada u Dumi za koji zapadne zemlje tvrde da su sirijske snage koristile hemijsko oružje.

Rusko ministarstvo je saopštilo jutros da je sirijska protivvazdušna odbrana oborila veliki broj tih ispaljenih raketa.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike