Radikali potpisali otvoreno pismo podrške Nikolasu Maduru (VIDEO)

Poslanička grupa Srpske radikalne stranke (SRS) potpisala je danas u ambasadi Venecuele u Beogradu otvoreno pismo podrške venecuelanskom predsedniku Nikolasu Maduru.

Otvoreno pismo potpisalo je 22 poslanika SRS u kojem se navodi da pružaju „moralnu podršku“ Maduru i narodu Venecuele.

Potpredsednica SRS-a Vjerica Radeta rekla je da „SRS i Vojislav Šešelj stoje uz narod Venecuele i predsednika te zemlje Nikolasa Madura“ i da žele da „pomognu u ovom teškom trenutku“.

U Venecueli već duže vremena traje kriza, a dostigla je vrhunac kada se lider opozicije Huan Gvaido, koji podršku dobija iz SAD i Evrope, samoproglasio za predsednika zemlje.

Radeta je navela da je Srbija „pretrpela isto zlo od strane NATO i SAD“.

„Iskreno se nadam da ćete imati pomoć Rusije i Kine, mi smo vam moralna podrška“, rekla je Radeta i dodala su otvoreno pismo potpisali u „dubokom uverenju da će Maduro i narod Venecuele izdržati sve ovo“.

Ona je rekla da se nada da će „pobediti slobodarske zemlje i da je narod Venecuele svoji na svome“.

„Hvala što ste nam ukazali čast i prisustvovali našoj stranačkoj slavi juče“, rekla je Radeta i prenela pozdrave predsednika SRS Vojislava Šešelja, koji je bio sprečen da danas prisustvuje.

Ambasadorka Dija Nader de el Andari zahvalila je radikalima na pozivu za stranačku slavu, a posebno što se na slavi lider radikala „obratio narodu Venecuele“.

Ona je navela da ju je „engleski jezik limitirao“ da se iskreno zahvali Šešelju i da „oseća odbojnost prema engleskom jeziku“, posebno zbog pritisaka koje Amerika vrši nad Venecuelom.

Ona je kazala da se nada vojnoj pomoći Rusije i Kine i dodala da „nije manje važna ni moralna podrška“.

„Moralna podrška najjače je oružje“, rekla je ambasadorka i dodala da je važno „uticati na javno mnjenje posebno kada se radi o propagandi o dešavanjima u Venecueli“.

Ambasadorka je radikalima predala i pismo zamenika ministra spoljnih poslova za Evropu Ivana Hila koje je poslao predsedniku SRS Vojislavu Šešelju.

Ona je navela da je zamenik ministra Hil do sada obišao osam zemalja u Evropi i da sledećeg utorka dolazi u posetu Beogradu. Hil je podneo zahtev za sastanak Ministarstvu spoljnih poslova Srbije.
CELOKUPNI VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike